Ce beneficii au semințele de pin 

Ce beneficii au semințele de pin  poza

Semințele de pin și produsele derivate din acestea au o valoare ridicată ca suplimente alimentare biologic active, precum și în fitoterapie pentru prevenirea și tratarea diferitelor boli. Produsele din semințe de pin își datorează proprietățile nutriționale și terapeutice compoziției unice de oligoelemente, minerale, grăsimi vegetale, proteine și vitamine.

Principalele produse obținute în urma prelucrării semințelor de pin sunt făina, laptele (cunoscut și sub numele de lapte slab, smântână vegetală, smântână slabă sau unt de semințe de pin).

Făina de semințe de pin

Făina de semințe de pin este o pulbere albă cu o aromă specifică cu un gust dulce. Grăsimile din făina de pin conțin o cantitate mare de acid linoleic, care este un acid gras polinesaturat. Făina conține vitaminele liposolubile E și F, precum și aproximativ 40 de proteine ușor digerabile cu un conținut ridicat de aminoacizi, dintre care 20 – arginină.

Trebuie remarcată prezența în făină a unor oligoelemente precum manganul, zincul și fosforul în cantități care depășesc conținutul lor într-un produs de o valoare recunoscută, cum este soia.
Pentru a obține făina, miezul decojit de nuci de pin se macină într-un mortar de lemn cu un pisălog de lemn până când se obține o pulbere omogenă.

Laptele de semințe de pin

Laptele de semințe de pin este o suspensie apoasă de făină de pin. Laptele se prepară după cum urmează: apa se adaugă la făină într-un recipient, în porții mici, cu agitare constantă, până când se obține o masă grumoasă, care se aduce apoi la fierbere.

Unt de semințe de pin

Untul de semințe de pin este bătut din lapte de pin într-un mod similar cu cel al untului. Aceste produse au un conținut de grăsimi de două sau mai multe ori mai mare decât carnea și smântâna de vacă, comparabil cu cel al ouălor, dar, spre deosebire de produsele tradiționale menționate mai sus, nu conțin colesterol. Consumul de produse derivate din nuci de pin crește imunitatea, accelerează procesele de recuperare în cazul stresului fizic și nervos și al oboselii, reglează procesele metabolice, normalizează tensiunea arterială, întărește sistemul cardiovascular.

Datorită compoziției unice a produselor din nuci de pin, acestea sunt de neprețuit în dieta femeilor însărcinate și a mamelor care alăptează, precum și a copiilor și adolescenților. În medicina populară, laptele din seminte de pin a fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru a trata ateroscleroza, bolile renale și gastrointestinale, ulcerele gastrice și pancreatice și hiperaciditatea și alte tulburări de sănătate.

Pe lângă valoarea lor nutritivă și medicinală, pinii și produsele lor au o istorie bogată și interesantă. Nucile de pin au fost folosite ca hrană de multe culturi încă din cele mai vechi timpuri, inclusiv de nativii americani, triburile siberiene și chinezi. În China, nucile de pin sunt considerate un simbol al vieții lungi, iar în Siberia au fost folosite în ritualurile șamanice și se crede că au puteri vindecătoare speciale.

Ulei de semințe de pin

Uleiul de semințe de pin este un remediu popular rusesc bine cunoscut pentru multe boli, care a fost folosit timp de multe secole înainte de a deveni cunoscut publicului larg. Uleiul era folosit în mod tradițional pentru tratarea rănilor, a inflamațiilor și chiar a tuberculozei. Proprietățile sale antiinflamatorii și antimicrobiene erau foarte apreciate de medicii ruși, iar acesta era adesea folosit în tratamentul diferitelor infecții.

Făina și laptele de semințe de pin au fost folosite de secole de către vindecătorii populari pentru a trata o varietate de afecțiuni, inclusiv tulburări digestive, anemie și diabet. Conținutul ridicat de aminoacizi și proteine din făina de semințe de pin o face un supliment valoros pentru sportivi și culturiști. Laptele de semințe de pin este, de asemenea, o sursă excelentă de proteine și este adesea folosit ca substitut al laptelui pentru persoanele cu intoleranță la lactoză.

Semințele de pin și produselele lor nu sunt doar gustoase și nutritive, ci au și numeroase beneficii pentru sănătate. Conținutul ridicat de acizi grași omega-6 din semintele de pin ajută la reducerea inflamațiilor și la scăderea nivelului de colesterol. Antioxidanții care se găsesc în semintele de pin și în produsele din semintele de pin ajută la protejarea împotriva cancerului și a altor boli cronice. Semințele de pin sunt, de asemenea, o sursă bună de minerale, cum ar fi magneziu, potasiu, fosfor și calciu, care sunt importante pentru menținerea oaselor puternice și a dinților sănătoși.

Pe lângă proprietățile lor nutriționale și medicinale, semințele de pin și produsele lor sunt ecologice. Arborele de pin este foarte apreciat pentru lemnul său, care este utilizat în construcții, în fabricarea de mobilier și în alte aplicații. Cu toate acestea, prin recoltarea semințelor de pin, este posibil să se genereze venituri suplimentare din acești arbori fără a afecta pădurile și ecosistemul în care cresc.

Produsele din seminte de pin sunt, de asemenea, versatile și pot fi folosite într-o varietate de rețete, atât dulci, cât și sărate. Făina de seminte de pin poate fi folosită în panificație pentru a face pâine, prăjituri și biscuiți. Laptele de seminte de pin este un substitut excelent pentru laptele obișnuit în rețete precum smoothie-uri, sosuri și supe. Uleiul de seminte de pin poate fi folosit la gătit, în sosuri pentru salate și marinade.

Semințele de pin și produsele pe bază de nuci de pin sunt ușor de găsit în magazinele de produse naturiste și în magazinele online. Atunci când cumpărați produse din semințe de pin, este important să alegeți produse de înaltă calitate, organice, pentru a vă asigura că acestea nu conțin impurități și aditivi dăunători. Cu aroma lor plăcută, valoarea nutritivă bogată și proprietățile lor vindecătoare, semințele de pin și produsele lor sunt o completare excelentă a oricărei diete.

Impartasiti cu prietenii
Nota
eGustos.Net
Lasă un răspuns

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:
Făcând clic pe butonul „Trimiteți un comentariu”, sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal și accept politica de confidențialitate a>.