Ce poti sa gatesti din prune

Ce poti sa gatesti din prune poza

Prunul este o plantă cu sâmburi, cu un fruct suculent și gustos. Acest fruct a apărut ca urmare a hibridării naturale a spinilor și prunelor de cireș. Prunul făcea parte din flora mai ales din regiunea Caucaziană. Are multe proprietăți utile, conține elemente precum fosfor, magneziu, potasiu, fier, calciu, Prunul este dominat de o serie de vitamine utile: C, B4, B3, B3, E, B5. Și acum să acordăm atenție la ce preparate pot fi pregătite din această plantă.

Una dintre cele mai delicioase gustări care pot fi combinate cu băuturi alcoolice este o prună murată. În acest caz, se dovedește ușor acidă, destul de densă.

Modul de preparare:

  • Veți avea nevoie de un borcan de 1 litru. După ce clătiți prunele, puneți-le în borcan până se acoperă. Turnați apă peste prune, apoi turnați-o într-o cratiță.
  • În lichidul clocotit, adăugați acid acetic diluat, zahăr, așteptați să dea în clocot.
  • Într-un borcan cu prune se poate pune, scorțișoară sau piper, pentru a satura marinada, borcanul cu prune trebuie sterilizat, aproximativ 7-8 minute, după care borcanul se rulează cu un capac.
  • Recipientul cu prune trebuie așezat cu capacul în jos, se lasă să se răcească. După câteva săptămâni, bineînțeles, se servește la masă.

Masa noastră preferată de Revelion ar putea fi completată cu prune la cuptor. Există cu siguranță multe tipuri ale acestui fruct care ar fi potrivite pentru această rețetă. Prune moldovenești, galbene, albastre, ucrainene. Varietatea face ca imaginația să zboare. Această gustare se prepară în doar 2 ore și este formată din doar două ingrediente: prune și zahăr.

În plus față de a fi o gustare delicioasă pentru alcool, puteți face și o „prună beată”. Aceasta este o binecunoscută umplutură de prune care include ingredientele: prune uscate, zahăr, ciocolată, coniac și coajă de lămâie sau portocală. Este unul dintre deserturile potrivite de Crăciun, dacă gazda îl face pentru copii, fructele trebuie umplute cu o băutură răcoritoare făra alcool.

Orice gazdă bună va dori să încerce să-și diversifice masa și să-și surprindă familia și prietenii. Puteți prepara cu ușurință Tkemali, un sos dulce-acrișor din bucătăria georgiană. Acest produs se potrivește perfect cu carnea. Înlocuitorul prunelor poate fi și prunele, care vor fi mai puțin picante în urma gătitului, așa că Tkemali este un antagonist al adjică-i, din cauza căruia s-ar putea să nu se potrivească tuturor oamenilor.

Tkemali

Înainte de a începe să gătiți acest sos, trebuie să îndepărtați toți sâmburii din fructe. Apoi, veți avea nevoie de 1,5-2 kg de prune, după care trebuie să turnați apă peste ele împreună cu zahărul. Fierberea durează 15 minute până când se dizolvă complet, apoi conținutul trebuie să fie îndepărtat de pe foc.

La sfârșitul unei mese delicioase, multora dintre noi le place să mănânce ceva dulce, vă recomandăm să serviți acest preparat din prune ca desert, și anume pastila de prune.

Pastila de prune

Pentru această rețetă, vom avea nevoie și de 2 ingrediente: prune, zahăr. În acest caz, fructele trebuie alese dulci, potrivite prune de Kuban, dar nu întotdeauna reușesc să găsească aceste specii, atunci în acest caz trebuie să adăugați puțin mai mult zahăr. Pastila este un mare plus la o petrecere de ceai și are o deosebire plăcută – acrișoară.

Câteva recomandări pentru pregătirea prunelor pentru gătit:

  • Pentru ca fructele să rămână mai proaspete pentru mai mult timp, acestea trebuie spălate nu înainte de a fi culese, ci înainte de a fi consumate.
  • Pentru a coace fructele coapte, ușor necoapte, puneți-le într-o pungă de hârtie cu banane, puteți folosi un măr, înfășurați-le bine și lăsați-le. Etilena eliberată de banane este un catalizator și va accelera procesul de coacere.
Impartasiti cu prietenii
Nota
eGustos.Net
Lasă un răspuns

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:
Făcând clic pe butonul „Trimiteți un comentariu”, sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal și accept politica de confidențialitate a>.