Conservarea alimentelor în autoclav acasă

Un asistent excelent în bucătărie este un autoclav. Dacă sunteți dezamăgiți de conserve și obosiți să pregătiți un număr mare de preparate de casă în perioada de recoltă, atunci gătitul într-un autoclav vă va aduce multă plăcere.

Nu veți avea conservanți, coloranți, pesticide și tot felul de aditivi care fac rău sănătății. Drept urmare, veți obține doar produse naturale, preparate de dumneavoastră după propriile rețete. Veți putea adăuga condimentele pe care le doriți.

Autoclavul poate fi folosit pentru a găti diferite legume, tot felul de tocănițe, ciuperci, pește, gemuri și dulcețuri. În el puteți găti simultan diferite conserve, iar acesta este un avantaj foarte mare. Când vine timpul să pregătești o mulțime de preparate pentru iarnă, vrei ca procesul de gătire să fie rapid și ușor.

Principalul lucru este de a păstra vitaminele necesare pentru adulți și copii în perioada de toamnă și primăvară.

Rețetă de tocană in autoclav

În primul rând, va trebui să pregătiți borcanele cu capac în care veți rula tocănița. Pentru a face acest lucru, trebuie să spălați borcanele și să clătiți capacele. Nu este nevoie să sterilizați borcanele în prealabil, deoarece autoclavul o va face pentru dumneavoastră.

Se recomandă să clătiți carnea cu apă rece și să o tăiați în porții mici de 2-3 cm.

La fundul borcanului trebuie sa puneti:

  • Frunză de dafin – 1 buc;
  • Piper negru boabe – 3 buc;
  • Veți avea nevoie de aproximativ o linguriță de sare pentru fiecare borcan de jumătate de litru.

Este foarte important că puteți pune condimentele în funcție de gustul dumneavoastră, care vă place.

Puneți în borcan bucățile de carne pregătite anterior. Înșurubați capacul pe toate acestea. Se pun borcanele în casetă, se fixează cu panseurile necesare și se introduc în autoclav. Umpleți cu cantitatea necesară de apă și apăsați ferm capacul. Puneți totul pe plită și părăsiți bucătăria pentru o vreme.

Am ajuns la cel mai plăcut moment al gătitului în autoclav. Ne părăsim locul în bucătărie, în timp ce se gătește tocănița din conservă.

Carnea se va găti în 30 de minute. Peștele se va găti cu cinci minute mai puțin. Va dura aproximativ 25 de minute. Gătitul fructelor și al conservelor de legume va dura aproximativ 10 minute.

Reveniți la tocană după câteva ore, când s-a răcit. Tocănița rezultată, gătită în autoclav acasă, este mult mai gustoasă și mai plăcută decât cea cumpărată.

În concluzie, vreau să spun pentru cei care prețuiesc timpul prețios și efortul depus, că această metodă de preparare a diferitelor conserve va fi pe placul chiar și al celor mai stricți critici în arta culinară, precum și al celor care pur și simplu iubesc să gătească.

Toate conservele preparate in autoclav vă economisesc timp și alimentele sunt naturale. Păstrează toate vitaminele necesare și nu există conservanți dăunători. Vă doresc mult succes la gătit!

Impartasiti cu prietenii
Nota
eGustos.Net
Lasă un răspuns

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:
Făcând clic pe butonul „Trimiteți un comentariu”, sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal și accept politica de confidențialitate a>.