Dulceață de mandarine cu coajă

Dulceață de mandarine cu coajă poza

Mandarinele sunt iubite de toată lumea fără excepție, adulți și copii deopotrivă. Aceste citrice sunt invariabil asociate cu noul an și cu sărbătorile. Noi vă propunem să prelungim sentimentul de vacanță și să preparăm dulceață de mandarine, care vă va încânta cu aroma și gustul său de citrice pe tot parcursul anului. Dulceața de mandarine se prepară de obicei în ianuarie-februarie, când prețul acestor citrice scade și restul recoltei — mandarinele mici — sunt la vânzare.

Ingrediente
Portii: +4
 • Mandarine 1 kg
 • Zahăr granulat 800 gr
Valoarea nutritivă
Calorii: 4 ккал
Proteine: 8.0 g
Grasimi: 2.0 g
Carbohidrați: 872.6 g
Pasi de urmat
45 minImprimare
 • Dulceață de mandarine cu coajă
  Pregătiți fructele pentru pregatirea gemului. Spălați fructele întregi sub jet de apă. Dacă coaja este foarte murdară, o puteți curăța cu o perie moale pentru legume. Înmuiați mandarinele în apă timp de 7-8 ore. În acest timp, schimbați apa de câteva ori.
 • Dulceață de mandarine cu coajă
  Îndepărtați tăieturile verzi și apoi tăiați mandarinele în două. Rețineți că am tăiat fructele pe orizontală. Acest lucru este important, pentru ca mandarinele să nu se destrame, să arate mult mai frumos, sucul să intre în siropul de zahăr și să-l satureze, iar toate partițiile interioare să fie bine fierte.
 • Dulceață de mandarine cu coajă
  Se umple cu zahăr și se toarnă 1 pahar de apă. În ciuda faptului că mandarinele sunt foarte suculente, luăm mult lichid, deoarece în borcan toate fructele trebuie să fie acoperite cu suc. În plus, mie personal nu-mi place când mandarinele sunt tasate în borcan, așa că nu pun multe fructe și mult suc.
 • Dulceață de mandarine cu coajă
  Se aduce dulceața de mandarine la fierbere la foc mediu și apoi se fierbe timp de 30 de minute la foc mic. Gătiți gemul fără capac. Opriți focul și lăsați gemul până a doua zi.
 • Dulceață de mandarine cu coajă
  Dimineața, se repetă procedura de gătire, dar se reduce timpul la 15-20 de minute.
 • Dulceață de mandarine cu coajă
  Seara se fierbe pentru a treia oară, după același principiu, timp de aproximativ 15-20 de minute. Se toarnă fierbinte în borcane sterile și curate și se închid bine.

Obținem o dulceață aromată de mandarine, care poate fi servita cu ceai.

Impartasiti cu prietenii
Nota
eGustos.Net