Gem de coacaza neagra – o adevărată comoară de vitamine

Gem de coacaza negra - o adevărată comoară de vitamine poza

Vara poate fi numită cea mai uimitoare perioadă a anului, în care doriți să realizați o mulțime de lucruri: să vă relaxați și să faceți pregătiri utile pentru iarnă. De obicei, pregătite cu propriile mâini, sucurile se dovedesc incredibil de gustoase și există atât de multe beneficii în ele, care vor fi suficiente pentru a lupta împotriva tuturor virușilor.

Și deschis în primăvară, un borcan de gem parfumat va compensa lipsa de vitamine și va ajuta la întâlnirea nedureroasă cu primăvara și avitaminoza. Astăzi vă voi spune cum să puneți pentru iarnă dulceață de coacăze negre.

Proprietăți utile ale acestui fruct de pădure gustos

Beneficiile coacăzelor negre sunt de necontestat și cunoscute de toată lumea. Așadar, ce este? Cel mai important punct este să rețineți conținutul crescut de vitamina C, iar aceasta este indispensabilă în lupta împotriva virușilor. Concurează cu coacăzele poate doar trandafirul. Se știe că dacă se mănâncă doar o mână de coacăze pe zi se poate reface rezerva de vitamina C din organism. În plus, este o mulțime de vitamine B, K, PP, precum și un număr imens de minerale utile.

Este util să mâncați coacăze în timpul bolilor prelungite și a răcelilor, chiar și cu diabet este recomandat. Va fi util pentru sistemul cardiovascular și pentru tractul urinar. Ceea ce este interesant, util este întreaga plantă, chiar și crengile și frunzele sale pot fi uscate și preparate în timpul iernii în ceai. Dar astăzi vom face un gem aromat și delicios.

Mod de preparare

Alegeți cele mai suculente și mai coapte coacăze, în mod ideal. Dar puteți folosi și întreaga recoltă.

Gem de coacaza negra poza 2

Spălați coacăzele și puneți-le într-o strecurătoare. Apoi se scufundă în apă clocotită de 3 ori timp de câteva secunde. Acest lucru va face ca fructele de pădure din gem să se înmoaie.

Apoi se pun coacăzele într-o cratiță și se acoperă cu zahăr. Calculați că 1 kg de fructe de pădure va necesita 600 de grame de zahăr, dacă fructele de pădure sunt suculente și dulci. Dacă au mai multă acrime, veți avea nevoie de mai mult zahăr, până la 1 kg pentru 1 kg de coacăze.

Gem de coacaza negra poza 3

Este bine ca fructele de pădure să stea acoperite cu zahăr peste noapte și să se lase sucul.

Gem de coacaza negra poza 4

Dimineața se fierbe gemul de 2 ori timp de 5 minute de fiecare dată, luându-se spuma. Apoi se transferă gemul în borcanele pregătite și se sigilează cu capace.

Gem de coacaza negra poza 5

Borcanele trebuie să fie sterilizate în prealabil. Răcire cu aer – capacul în jos.

Gem de coacaza negra poza finala
Impartasiti cu prietenii
Nota
eGustos.Net
Lasă un răspuns

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:
Făcând clic pe butonul „Trimiteți un comentariu”, sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal și accept politica de confidențialitate a>.