Gem de zmeura

Gem de zmeura poza

Reteta de gem de zmeura, usor si rapid.

Vara este o perioadă minunată a anului. Este cald, insorit si se apropie sezonul fructelor de padure. In aceasta perioada trebuie sa va odihniti bine, sa prindeti putere pentru sezoanele reci care urmeaza si sa va faceti provizii de vitamine utile. Si, dupa cum stiti, fructele de padure sunt o comoara de diverse vitamine utile.

Zmeura nu este o exceptie, ci dimpotriva, este lider in ceea ce priveste numarul de substante utile. Gemul din zmeura ar trebui sa fie deschis in timpul iernii pentru raceli si boli de sezon. Dar, de asemenea, doar ca o adaugare la ceai, acest gem va fi foarte gustos.

Ingrediente
Portii: +5
 • Zmeura 2 kg
 • Zahar 1 kg
Valoarea nutritivă
Calorii: 4,900 kcal
Proteine: 16.0 g
Grasimi: 16.0 g
Carbohidrați: 1163.0 g
Pasi de urmat
10 minImprimare
 • pasul 1
  Culegeti zmeura, nu este recomandat sa o spalati. Dar daca zmeura nu provine din gradina dvs., o puteti clati si asigurati-va ca asteptati pana cand apa se scurge.
 • pasul 2
  Transferati-le intr-o cratita.
 • pasul 3
  Turnati zaharul peste ele. Deci, fructele de padure trebuie sa stea pana cand zaharul se dizolva. Aproximativ 1 ora, dar poate dura mai mult. Depinde de zmeura.
 • pasul 4
  Apoi puneti oala cu zmeura pe foc si aduceti-le la fierbere. Gatiti gemul timp de 5 minute. Turnati in borcane si infasurati capacele. Puneti la racit la aer cu capacul in jos.

Din asa cantitate de ingrediente am obtinut 5 borcane de gem de 0,5 litri.

Impartasiti cu prietenii
Nota
eGustos.Net
Lasă un răspuns

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:
Făcând clic pe butonul „Trimiteți un comentariu”, sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal și accept politica de confidențialitate a>.